Dooplied

Beste familieleden en vrienden van Marinus en Wibbina, Maria, Bregtje en natuurlijk Johan!

Omdat we waarschijnlijk niet voltallig bij de doop van Johannes Roelof aanwezig kunnen zijn en tóch onze betrokkenheid willen tonen, willen we een lied inzingen dat in de doopdienst afgespeeld kan worden. Het lied is meerstemmig, maar bewust niet te ingewikkeld gemaakt. Hopelijk kunnen op deze manier zoveel mogelijk mensen meedoen.

Beluister hieronder de verschillende stemmen (melodie, alt, tenor en bas) en lees mee in de bladmuziek.

Melodie. Bladmuziek vind je hier.
Alt. Bladmuziek vind je hier.
Tenor. Bladmuziek vind je hier.
Bas. Bladmuziek vind je hier.

Luister de meezingopname die bij jouw stem past op een hoofdtelefoon, zing mee en neem dat op. Dat werkt het beste met een ander apparaat dan waarmee je luistert. Bijvoorbeeld: luister op je laptop, en neem op met de spraakrecorder van je telefoon.

Wees niet te kritisch. Als je het lastig vind de timing van de tekst goed te krijgen, neurie dan maar gewoon een beetje mee. Samen zingen is belangrijker dan een perfecte opname 🙂

Stuur vervolgens je opname uiterlijk 22 juni naar dooplied@gmail.com. Ik maak er dan een virtueel koor van. Stuur, als je wilt, ook een foto mee, dan kunnen alle gezichten in een collage op de beamer getoond worden tijdens de dienst.

Succes! Laat het gerust weten als dingen onduidelijk zijn of niet werken.


Achtergrond

De tekst van het lied is van Søren Kierkegaard (1813-1855). Hij schreef het in 1850 als gebed in zijn dagboek. Hier en hier kun je meer over deze tekst lezen. Het was Hildes idee om deze tekst te kiezen: vóór alles en telkens opnieuw zijn we bemind – dat past bij een doop.

De muziek is van trompettist Eric Vloeimans. Het stuk Mumu kun je hieronder gespeeld en gezongen zien worden door het KlarinetNsemble uit Hilvarenbeek. Holland Baroque heeft ook een mooie opname gemaakt.