Beleef Psalmen in het Dominicanenklooster

Het Dominicanenklooster in Zwolle zal in de maanden maart en april in het teken staan van de Psalmen. Onder de titel Zing Vecht Huil Bid heb ik een programma opgezet met daarin een tentoonstelling, een cursus, een concert, evensongs. Hier lees je er meer over.

Twee dingen die ik even wil uitlichten zijn het concert Psalms Electrified en de cursus Levenslied van ooit en altijd. Wiek Hijmans, pionier op de elektrische gitaar, maakte bij alle 150 Psalmen nieuwe composities voor zijn instrument. Elke dag las hij een psalm en mediteerde op de tekst, met zijn gitaar op schoot. Op donderdag 9 maart zal hij een tiental van zijn ‘gitaarpsalmen’ ten gehore brengen. Ikzelf zal voordragen uit de bijbehorende teksten, in verschillende vertalingen en bewerkingen, in zowel het Nederlands als het Gronings. Reserveer hier je kaarten.

De cursus Levenslied van ooit en altijd behandelt in drie avonden de veelzijdigheid van psalmen, in de teksten en zoals die de eeuwen door in allerlei tradities tot klinken zijn gebracht. Natuurlijk neem ik in de cursus inzichten mee die ik in mijn onderzoek heb opgedaan: waarom zou je het in de 21e eeuw eigenlijk nog over Psalmen hebben? Hier lees je meer over de cursus en kun je je aanmelden.

Ik zie ernaar uit en hoop je te ontmoeten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: