Announcement: Estampie

Next Wednesday, Richard McVeigh will play a virtual recital with music composed by followers of his Beauty in Sound channel. My ‘Estampie‘ is one of the pieces he selected. Here is some background information:

‘Estampie’ is a piece that I wrote last January. I was just having fun with the deeper, lower sounds on my Hauptwerk organ and came up with the theme for this composition. I enjoyed how the tune reminded me of electronic music, of music that is eager to go on and on – until in the morning it’s time to go home. Perhaps this piece is a short summary of such a dance night, as the title ‘Estampie’ also indicates. The word ‘Estampie’ is related to ‘stamping’ or ‘stomping’, and is an old dance form – you will understand why I chose this title when you hear the piece.

It was great fun to write this quasi-kitsch piece. I hope you have as much fun playing and listening!


Volgende week woensdag speelt Richard McVeigh een virtueel concert waarvan het programma volledig zal bestaan uit composities van volgers van zijn kanaal Beauty in Sound. Mijn stuk ‘Estampie‘ werd ook geselecteerd. Hierbij een vertaling van mijn toelichting:

Ik schreef ‘Estampie’ afgelopen januari. Ik zat lekker te spelen met de donkere, lage tonen van mijn digitale orgel en kwam gaandeweg op het thema voor dit stuk. Het deed me denken aan elektronische muziek, muziek die een nacht lang enkel door en door wil gaan, totdat het ochtend is en tijd om naar huis te gaan. Misschien wil het stuk een samenvatting zijn van zo’n nacht. De titel ‘Estampie’ wijst er in elk geval ook op. Het woord is verwant aan ‘stampen’, en is de naam van een oude dansvorm. Als je het stuk luistert begrijp je vast waarom ik deze titel koos.

Het was een lekker stuk om te schrijven, quasi-kitsch misschien. Hopelijk levert het spelen en luisteren ervan even veel plezier op.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: