Verstilde psalmzettingen

De melodieën van het Geneefs psalter bezitten een eenvoudige kracht. In de onderstaande zettingen heb ik dat willen bewaren. Wel heb ik er iets aan toegevoegd: verzen ter afwisseling, bijvoorbeeld te zingen door een cantorij. De sfeer doet misschien wat denken aan de muziek van Taizé.

Let er bij het afwisselen van beide liedvormen wel op dat ze nogal verschillen in tempo: de Geneefse melodie op een gangbaar tempo (bijvoorbeeld 60 halve noten per minuut) en de nieuwe muziek op een lager tempo (bijvoorbeeld 70 kwartnoten per minuut). Al doende zul je ontdekken wat het natuurlijkst aanvoelt.

Psalm 6PDFAudio
Psalm 24PDFAudio
Psalm 25PDFAudio
Psalm 40PDFAudio
Psalm 42PDFAudio
Psalm 51PDFAudio
Psalm 62PDFAudio
Psalm 72PDFAudio
Psalm 80PDFAudio
Psalm 87PDFAudio

Foto door Andraz Lazic op Unsplash.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: