Uitgave: Psalmen, deel 1 en 2

Henk Vogel is een jonge componist en schrijft in een frisse 20e/21e-eeuwse stijl.

Nieuwsbrief Boeijenga Muziek, December 2020

Het gebeurt dan toch echt: enkele van mijn orgelcomposities worden uitgegeven. Sommige ervan liggen al jaren op de plank, van andere is de inkt zogezegd nog nat. In de eerste reeks gaat het om composities rond Geneefse psalmen, waarvan nu twee eerste uitgaven zijn gemaakt. Zie hier een voorproefje:

De psalmbewerkingen in de eerste bundel zijn losjes bij elkaar gezet rond Advent – een tijd van wachten, zoals het omslagontwerp ook laat zien. Ik heb dat stempel niet te nadrukkelijk willen geven – psalmen laten zich gerust het gehele jaar in de mond leggen – maar wilde toch enige liturgische samenhang aanbrengen. De psalmen in de tweede bundel worden traditioneel veel met kerst gezongen. God wordt mens in een bevuilde wereld (zie omslagontwerp).

De bundels zijn te bestellen bij Boeijenga: https://www.boeijengamusic.com/nl/psalmen-deel-1-vogel-henk-1992.html en https://www.boeijengamusic.com/nl/psalmen-deel-2-vogel-henk-1992.html.

Ik vind het altijd bijzonder om mijn muzikale gedachten in het echt gespeeld te horen worden. Zelf kan ik de meeste van mijn composities niet spelen, dus ben ik afhankelijk van anderen. Ik vind het dan ook enorm inspirerend om opnames te horen of mee te denken over de interpretatie van de stukken. Zoek dus gerust contact.

Veel dank aan Peter van der Zwaag van Boeijenga Music Publications voor de prettige samenwerking.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: